“Dovrò pagare qualche tassa?”

  • 6 ottobre 2020
  • 53496x

Jak se vypořádat s daněmi a poplatky v mezinárodní dopravě

Stále více dostáváme otázky ohledně výše daně, která se platí při dodání do různých zemí. Abyste se mohli vymanit ze spleti daní, musíte udělat jednu věc.

Přečtěte si následující řádky.

Daně a cla při přepravě do zahraničí

Hlavní otázkou je, zda vaše zásilka cestuje v rámci Evropské unie - či nikoli.

  1. Přeprava v rámci Evropské unie
    V tomto případě je to snadné - nemusíte platit poplatky, daně ani cla. Všechny národy Evropské unie sdílejí jednotný trh. Pohodlné, nemyslíte?
  2. Doprava mimo Evropskou unii
    Zde se vše trochu komplikuje. Musíte vzít v úvahu, že příjemce může muset zaplatit daně nebo cla, částku DPH nebo jiné dovozní daně.

O čem přesně mluvím?

  • Cla - kvóta pro import zásilky do konkrétní země. Součet cel závisí na ceně zboží („sazba ad valorem“) na její celkové hodnotě bez ohledu na hodnotu („konkrétní sazba“) nebo na dvou kritériích dohromady („smíšená sazba“).
  • Dovozní DPH - daň z přidané hodnoty, která závisí na hodnotě cel u všech položek obsažených v zásilce.
  • Ostatní dovozní daně - Jedná se hlavně o místní daně v každé zemi.

Mnoho národů, tolik cel a souvisejících daní.

Každý národ má své vlastní zákony týkající se daní a poplatků. V některých zemích bude třeba platit velmi vysoké daně, v jiných budou nízké. Každý národ má svou vlastní „černou listinu“, což je seznam zboží, které nelze importovat. Bylo by nemožné napsat zde všechny podrobnosti o daních a povinnostech všech národů.

Zde je dobrý seznam odkazů, kde najdete předpisy nejpopulárnějších zemí týkající se zásilek

China, USA, Japan, Australia, Russia, Mexico, Cuba

Ci sono inoltre alcuni calcolatori disponibili sul web per calcolare un importo approssimativo delle imposte. Questa è la nostra raccomandazione Duty Calculator

Documenti necessari per un’autorizzazione?

Se mandi un pacco fuori dall’Unione Europea devi, come mittente, allegare una fattura commerciale. La fattura serve come base per l’ufficio della dogana. Contiene i dati sul mittente e il destinatario e la descrizione e i codici dei beni. Se la spedizione nn ha nessun valore di mercato (ovvero il suo contenuto non è destinato a essere immesso in commercio), la fattura allegata è denominata “fattura pro forma”

Užitečné informace:

  • Podrobný popis obsahu - například místo „náhradních dílů pro automobily“ byste měli uvést přesný produkt, například „přední mlhové světlo“

  • „Osobní věci“ - tímto popisem neuvádějte obsah vaší zásilky, vystavujete se riziku, že vaše zásilka neprojde kontrolou celního úřadu určité země; je nutné označit každý objekt a jeho množství.

  • Zakázané předměty - pokud existují zakázané předměty, je více než pravděpodobné, že zásilka bude vrácena nebo zastavena na cestě.

Dělá se vám z toho hlava? Není to nutné. Pokud dodáváte s Teahouse, postaráme se o všechny tyto dokumenty zdarma - zdarma .

Chci odeslat.

Comments